اپیدمیولوژیست های کالج سلطنتی لندن متوجه شدند که تنها یک سوم از افرادی که حداقل یک دوز واکسن کرونا را دریافت کردند، دچار علایم «کلاسیک» این بیماری که شامل درجه حرارت بالا ، سرفه مداوم جدید و از دست دادن حس چشایی و بویایی است، می شوند.
این در حالی است که بیش از نیمی از افرادی که هیچ دوز واکسن کرونا را دریافت نکردند به این علایم هشدار دهنده مبتلا شدند.
مطالعات متعدد نشان داده است که تزریق واکسن های ویروس کرونا در حال حاضر در انگلیس در جلوگیری از انتشار ویروس یا آلوده شدن افراد بسیار موثر بوده است و میزان بستری بیماران کرونایی در بیمارستان و مرگ و میر ناشی از این بیماری را به شدت کاهش داده است.
با این حال هیچ واکسنی هم کامل نیست بطوری که برخی افراد واکسینه هنوز به کرونا مبتلا شدند به این معنی که آنها نیز دچار علایم کرونا می شوند.
با این وجود محققان خاطرنشان می کنند علایمی که آنها متحمل می شوند، بسیار خفیف تر از علایمی است که افراد واکسینه نشده تجربه می کنند.
در حال حاضر بیش از دو سوم از بزرگسالان در انگلیس یعنی ۳۵.۳ میلیون درصد دست کم یک دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند و تقریبا ۱۸ میلیون بزرگسال یعنی ۳۳.۵ درصد بطور کامل مایه کوبی کرونا را دریافت کرده اند.
داده های ناشی از این برنامه ردیاب علایم کرونا بر گزارش های روزانه بیش از یک میلیون انگلیسی برای نظارت بر علایم اصلی و ردیابی گسترش این بیماری تکیه دارد.
مشخص شده است که با تزریق ٢ دوز واکسن به بیش از ۹۵ درصد مردم، از آنها در برابر ابتلا به عفونت کووید-۱۹، موارد شدید این بیماری و مرگ و میر ناشی از آن محافظت می کند.
اولین ارزیابی از یک برنامه واکسیناسیون ملی نشان داد که موارد ابتلا به کرونا زمانی که مردم دو دوز واکسن کرونای شرکت فایزر را دریافت کردند، نسبت به زمان آغاز قرنطینه به شدت افت کرد.
همچنین پس از تزریق ٢ دوز واکسن، میزان عفونت ها و موارد بستری در بیمارستان در سنین بالای ۶۵ سال به سرعت کاهش یافت و مهم تر این که این روند در افراد جوان تر نیز ادامه داشت که این موضوع نشان می دهد این واکسن در متوقف کردن گسترش کلی به شدت موثر است.
کارشناسان گفتند: این یافته ها نشان می دهد که تزریق واکسن های کرونا می توانند منجر به ایجاد مصونیت گروهی شود و در صورتی که این واکسن ها به اندازه کافی تزریق شوند، تدابیر قرنطینه در آینده غیرضروری است.
پروفسور تیم اسپکتور متخصص اپیدمیولوژی از «کالج کینگ لندن» گفت: شکی ندارد که واکسیناسیون کرونا عامل کاهش سریع شیوع این بیماری در انگلیس بوده است.
بر اساس یافته های این مطالعه که در مجله The Lancetمنتشر شده است، دو هفته پس از دریافت هر دو دوز واکسن فایزر، احتمال ابتلای یک فرد به عفونت کووید-۱۹، ۹۶.۵ درصد، احتمال بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلا به این بیماری ۹۸ درصد و احتمال مرگ ناشی از کووید، ۹۸.۱ درصد کاهش می یابد.
این نتایج در میان افراد مسن نیز به همان اندازه قوی بود؛ به طوری که افراد بالای ۸۵ سال به ترتیب ۹۴.۱ درصد، ۹۶.۹ درصد و ۹۷ درصد محافظت داشتند. همچنین محافظت در برابر ابتلا به عفونت علامت دار و عفونت بدون علامت ۹۷ درصد و ۹۱.۵ درصد بود.
بر اساس نتایج این مطالعه، حتی تزریق یک دوز از این واکسن سطح بالایی از محافظت در برابر کووید را ارایه می دهد، شانس بستری شدن در بیمارستان را کم کرده و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را تا سه چهارم کاهش می دهد.
منبع: ایرنا
https://betabnews.ir/?p=26386