قاسم سلیمانیدشتکی در نشست بررسی مشکلات شهرستانهای هندیجان و امیدیه اظهار کرد: شهرستانهای هندیجان و امیدیه آخرین شهرستان های استان خوزستان هستند که جلسات مشترک مدیران شهرستانی و استانی برای بررسی پروژههای در حال اجرا و مشکلات آنها برگزار میشود تا شاهد حل مشکلات این شهرستانها باشیم.
وی افزود: تاکنون موفق شدهایم از نزدیک ۱۴ شهرستان خوزستان را بازدید کنیم و پروژهها و مشکلات آن شهرستانها را بررسی کنیم. برای برخی از شهرستانها دو جلسه برگزار شده است تا مشکلات رفع شوند.
استاندار خوزستان گفت: شخص فرمانداران مسئول پیگیری مصوبات این جلسهها هستند و باید مرتبا پیگیر اجرای این مصوبات باشد و در صورت بروز مشکل به صورت هفتگی مساله را دنبال کند.
سلیمانیدشتکی با بیان اینکه فرمانداران باید مصوبات مرتبط با شهرستان خود را مرتبا پیگری کنند، ادامه داد: همچنین حوزه معاونت عمرانی استانداری نیز وظیفه نظارت بر اجرای این مصوبات را به عهده دارد با توجه به این مسائل اگر طرح و پروژهای پیگیری و اجرایی نشود، معاون عمرانی استانداری خوزستان و فرماندار آن شهرستان مقصر هستند.
وی افزود: هیچ مدیری حق ندارد بگوید منبع مالی برای اجرای پروژه ندارم؛ اینکه یک مدیر بگوید پول نداریم، بدترین لفظ ممکن است و مدیران باید به دنبال منبع بروند و اعتبار جذب کنند.
استاندار خوزستان با اشاره به فرسودگی شبکه آب در امیدیه گفت: باید برای اصلاح و بازسازی شبکه فرسوده آب در امیدیه برنامه ارائه و بخشهای بحرانی شبکه فرسوده آب اصلاح شود. شرکت آبفا خوزستان در برنامهای چند ساله، اصلاح و بازسازی این شبکه را اجرایی کند.
سلیمانیدشتکی با اشاره به فرسودگی شبکه آب شهری در امیدیه افزود: حدود ۱۲۰ کیلومتر از شبکه آب شهری در امیدیه فرسوده است که تصمیم گرفته شده تا در ۴ فاز ۳۰ کیلومتری این شبکه اصلاح شود.
وی گفت: پیگیریهایی از وزیر نفت انجام شده است تا از محل درآمدهای نفت، اعتباری برای پروژههای اساسی از جمله پروژههای آب شرب، اصلاح شبکههای آب و فاضلاب، روانآبهای سطحی و پیشگیری از سیل در استان خوزستان اختصاص یابد.
استاندار خوزستان عنوان کرد: طرحی در این خصوص از سوی استان ارائه شده است و در جلسهای که با آقای زنگنه برگزار کردیم قرار شد که مشکلات این طرح از سوی آقای زنگنه وزیر نفت و آقای پورمحمدی در سازمان برنامه و بودجه رفع و آماده شود.
سلیمانیدشتکی گفت: در تلاش هستیم این طرح در یک ماه آینده به نتیجه خوبی برسد. بر حسب آنچه در این طرح پیشنهادی مطرح شده از امسال در مدت پنج سال، حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو برای استان خوزستان پیشبینی شده است که اگر به نتیجه برسد، مشکلی تحت عنوان مشکل نقدینگی نخواهیم داشت.
فرزان عباسیان سرپرست شرکت آبفا خوزستان نیز در این نشست اظهار کرد: قرار بود یک کارگروه تخصصی با حضور آبفا استان خوزستان و سازمان آب و برق و با هماهنگی معاونت عمرانی استانداری خوزستان برگزار شود تا بحث نیازسنجی آب مورد نیاز شهرستانها پیگیری شود البته با توجه به اختلاف نظرهایی که وجود داشت، این جلسه برگزار نشد.
وی افزود: بر اساس درخواستهای مطرح شده، نیاز ۳۰ هزار مترمکعبی برای شهرستانهای ماهشهر، هندیجان و امیدیه مد نظر است اما این میزان آب مورد نیاز باید در یک جلسه کارشناسی بررسی شود.
عباسیان با اشاره به اجرای یک حلقه چاه آب در جایزان امیدیه گفت: این پروژه نیاز به لوله دارد اما اعتباری وجود ندارد که بتوانیم لوله برای این طرح خریداری کنیم. در پروژه آبرسانی به ۱۴ روستای بخش مرکزی امیدیه، ۳۴ کیلومتر خط لوله بازسازی و ۵.۵ کیلومتر خط انتقال آب و ۱۸ کیلومتر شبکه توزیع آب اجرایی شده است.
وی افزود: کل اعتبار مورد نیاز این طرح ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بوده است و ۳ میلیارد تومان مانده که تخصیص شود و تمام شود و اگر این اعتبار تخصیص داده شود میتوانیم پروژه آبرسانی به ۱۴ روستای بخش مرکزی امیدیه را در ۵ ماه به اتمام برسانیم.
سرپرست شرکت آبفا خوزستان با بیان اینکه بخشی از شبکه فرسوده شهری آب در امیدیه اصلاح و بازسازی شده است، افزود: براساس اولویت مشکلات، در حال فازبندی برای اجرای پروژههای اصلاح و بازسازی شبکه فرسوده شهری در امیدیه هستیم.
به گزارش ایسنا، سید مهران رفیعی فرماندار امیدیه نیز در این نشست اظهار کرد: در سال ۹۶، مشکلات آب داشتیم. با همکاری شرکت نفت در آن سال توانستیم با حفر چاه، ۱۰ هزار مترمکعب آب به امیدیه انتقال دهیم و تقریبا مشکل انتقال آب به شهر امیدیه حل شده است اما روستاها همچنان مشکل دارند.
وی با بیان اینکه نیازمند اصلاح شبکه در امیدیه هستیم، افزود: از ۱۸۵ کیلومتر شبکه آب شهری در امیدیه، ۱۱۹ کیلومتر از آن فرسوده است.
رفیعی گفت: در حال حاضر در جایزان یک پروژه فعال است که یک حلقه چاه در آن حفر شده و ۵ هزار متر مکعب در روز آب میدهد. این پروژه مشکل تامین لوله دارد و در صورت پیگیری شرکت آب و فاضلاب خوزستان و تامین لوله برای این طرح، میتوانیم شاهد حل مشکل افت فشار آب همه روستاهای جایزان در امیدیه باشیم.
وی افزود: این پروژه برای تکمیل نیازمند ۲ کیلومتر لوله است که انتظار داریم شرکت آبفا خوزستان این لوله را خریداری و پروژه را تکمیل کند.
فرماندار امیدیه با اشاره به مشکلات آب در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان گفت: ۱۴روستای بخش مرکزی امیدیه افت فشار دارند و باید طرحهای آبرسانی به این ۱۴ روستا نیز تکمیل شوند.
رفیعی گفت: یک مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی در شهرستان وجود دارد که علیرغم تلاشهای انجام گرفته، هنوز وارد مدار نشده است و با وارد مدار شدن این مخزن میتوان شاهد حل بخشی از مشکلات آب شهرستان باشیم.
علی بویری فرماندار هندیجان نیز در این نشست اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد از آب شرب شهرستان هندیجان از دبی پایه رودخانه تامین میشود و متاسفانه در فصل تابستان دچار تنش جدی آبی میشویم زیرا در انتهای حوضه رودخانه زهره قرار داریم.
وی افزود: در مصوبات قبلی قرار بود از خط کارون به سمت تاسیسات چم خلف، تا سقف ۱۵ هزار مترمکعب افزایش دبی داشته باشیم اما در حال حاضر حدود ۴۵۰۰ مترمکعب آب به تاسیسات چم خلف میرسد.
بویری گفت: در طول مسیر بیش از ۶ تا ۷ هزار مترمکعب از این آب به صورت غیر مجاز برداشت میشود و باعث میشود حقآبه اختصاصی هندیجان به این شهرستان نرسد و قرار بود این مساله به صورت قضایی پیگیری شود.
فرماندار هندیجان تصریح کرد: برای افزایش حجم آب انتقالی به سمت هندیجان تا سقف ۱۵ هزار مترمکعب، نیازمند جایگزینی و رفع پوسیدگی لولهها از ایستگاه رحیمآباد تا شهر زهره هستیم. برای این کار نیازمند حدود ۸ تا ۱۰ کیلومتر لوله هستیم که البته کاری در این زمینه تاکنون انجام نشده است.
وی افزود: با اجرای این کار، حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر مکعب آب به تاسیسات چم خلف شهرستان هندیجان میرسد و میتواند شرایط را تا حدودی بهتر کند.
بویری با اشاره به نیاز ۸ کیلومتری لوله برای وارد مدار شدن چاههای زیدون در هندیجان گفت: اگر چاههای زیدون وارد مدار شوند، حدود ۳ هزار مترمکعب آب به تاسیسات چم خلف میرسد و میتواند نقش بسیار خوبی در حل مشکلات آب شرب هندیجان داشته باشد.
منبع: ایسنا