×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Sunday, 24 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 10 خبر
یک‌هزارو ۵۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های خوزستان بستری هستند

 فرهاد ابول نژاد رئیس دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار کرد: در دی ماه هم چنان‌ که مشغول اجرای طرح شهید سلیمانی بودیم به‌یک‌باره تعداد بیماران سرپایی افزایش یافت که به‌خاطر شیوع بالا از دهم بهمن عملاً وارد مرحله‌ای شدیم که شاهد سیر افزایشی بیماران بستری نیز بودیم.

وی افزود: از فاصله دهم تا شانزدهم بهمن‌ماه به دلیل آنکه آمار شیوع بالا بود و انتظار می‌رفت آمار بیشتر از پیک اول و دوم رود ویروس را از نظر روش جهش‌یافته مورد بررسی قرار دادیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: طبق بررسی‌ها در آبادان، اهواز و پس‌از آن دیگر شهرها متوجه شیوع ویروس جهش‌یافته شدیم که در حال حاضر نیز سوش غالب در خوزستان سوش انگلیسی است.

وی ادامه داد: حدود ۶۵ درصد نمونه‌هایی که مورد بررسی قرارگرفتند مثبت بودن سوش جهش‌یافته را نشان داد که سرعت انتشار و قدرت بیماری زائی بیشتری دارد.

فرهاد ابول‌نژادیان تصریح کرد: اگرچه رعایت و اجرای محدودیت‌های اعمال‌شده برای شهرهای قرمز در ابتدا به‌درستی صورت نگرفت اما ظرف دو هفته اخیر اهمیت به رعایت آن‌ها بیشتر شده ولی هنوز تردد در شهرها به نسبت وضعیت موجود بالاست که همین امر موجب عدم کنترل بیماری خواهد شد.

وی بیان کرد: قطعا بر این اساس شنبه در ستاد استانی مقابله با کرونا تصمیمات جدیدی گرفته خواهد شد چراکه گروه یک شغلی به عنوان گروه مجاز به فعالیت مشاغل زیادی را در بر می‌گیرد و احتمال می‌رود در این‌باره محدودیت بیشتری ایجاد شود.

ابول نژادیان عنوان کرد: با ترددهای غیرضرور ویروس به داخل خانه و خانواده وارد می‌شود که در ابتدا نیز فرد مبتلا با بروز هر علائمی تصور می‌کند به آلرژی و یا سرماخوردگی دچار شده‌است‌.

وی ادامه داد: در ارزیابی‌ها هم نشان دادیم که قریب به ۲۰ تا ۲۵ درصد عوامل انتشار ویروس در خانواده‌ها است که به دلیل برقرار بودن رفت‌وآمدهای خانوادگی نیز ویروس نفرات بیشتری را مبتلا می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: طی روز گذشته نیز قریب ۱۵ هزار تست در خوزستان گرفته شد و این یک رکورد در سطح کشور محسوب می‌شود.

وی اذعان کرد: از بیماریابی بیماران سرپایی نگران نیستیم بلکه نقطه قوت ما هستند چراکه ممکن است در صورت پیدا نکردن این بیماران، آن‌ها را طی روزها بعد بستری در بیمارستان‌ها ببینیم.

فرهاد ابول نژادیان اظهار کرد: کیت تشخیص کرونای انگلیسی با کیت ویروس ابتدایی تفاوتی ندارند و فقط موتاسیون متفاوتی دارند که امکانات موتاسیون تشخیص در خوزستان را داریم.

وی افزود: به‌صورت رندمی تست‌ها از نظر ویروس جهش‌یافته مورد بررسی قرار می‌گیرند چراکه نسبت‌به این‌موضوع آگاهیم که سوژه غالب درحال‌حاضر جهش یافته‌است.

ابول نژادیان تصریح کرد: بانک‌ها و دیگر سازمان‌ها بسیاری از خدمات را الکترونیک انجام می‌دهند اما بااین‌وجود مردم همچنان به‌صورت حضوری مراجعه می‌کنند.

وی ادامه داد: تیم بازرسی ستاد مقابله با کرونا برای بررسی رعایت پروتکل‌ها و اجرایی درست محدودیت‌های مصوب شده بازدیدهای زیادی را انجام می‌دهند به‌طوری‌که در دو هفته اخیر قریب به ده‌هزار بازدید صورت‌گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: در این بازدیدها حدود چهار هزار ۲۰۰ اخطار صادر و یکهزار و ۱۰۰ صنف و یا ساختمان دولتی پلمب شدند که متأسفانه در طول یک هفته اخیر هشت بانک و چند اداره دولتی نیز به دلیل عدم رعایت پروتکل‌ها در لیست این پلمب‌ها قرار گرفتند.

وی عنوان کرد: تا قبل‌از شیوع پیک فعلی رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک در برخی از شهرهای استان به زیر ۱۰ درصد رسیده بود که با تلاش‌های صورت‌گرفته و همکاری مردم این رقم در متوسط استانی به ۸۲ درصد رسیده‌است هرچند که کافی نیست و باید به ۹۵ درصد برسد.

فرهاد ابول نژادیان تصریح کرد: RT شاخص نشان‌دهنده تعداد مبتلایان به‌ازای هر ۱۰۰ نفر است که طی دو هفته اخیر از ۱٫۵۹ به ۱٫۲۳ رسیده یعنی به‌ازای هر ۱۰۰ نفر بیمار ۱۲۳ نفر مبتلا می‌شوند.

وی ادامه داد: اگر RT به زیر یک یعنی به زیر ۱۰۰ بیمار برسد شیب نمودارها کاهش و به تبع آن مرگ‌ومیر نیز کم خواهد شد.

ابول نژادیان اذعان کرد: درحال‌حاضر یک‌هزار و ۵۰۰ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که قریب به ۳۶۶ نفر از آن‌ها در بخش‌های مراقبت ویژه در حال درمان بوده و از این تعداد ۶۰ بیمار در وضعیت اینتوبه یعنی بدحالی به سر می‌برند.

وی ادامه داد: تعداد موارد فوت به نسبت بیماران اینتوبه بالا است که وقتی موضوع را بررسی کردیم متوجه شدیم کمتر از یک‌سوم بیماران بدحال کمتر از ۲۴ ساعت در بیمارستان بستری بودند و فوت شدند و از این تعداد ۷۰ درصدشان به‌محض ورود به اورژانس اینتوبه یا فوت شده بودند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: این آمار نشان می‌دهد مردم دیر به بیمارستان مراجعه می‌کنند و یا علائم را جدی نمی‌گیرند که دیروز قریب به ۵۰ درصد بیمارانی که بنده ویزیتشان کردم مبتلا به کرونا بودند.

وی ادامه داد: درحال‌حاضر هرگونه تب، گلودرد، ضعف و سرفه کرونا است مگر آنکه خلاف آن ثابت شود.

فرهاد ابول نژادیان تصریح کرد: در ۵ تا ۷ روز اول دوره انتشار ویروس است که اگر در این دوره داروهای ضدویروسی شروع شوند کنترل بیماری در دست گرفته خواهد شد پس از مردم تقاضا داریم در صورت داشتن هر علامتی سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی ادامه داد: در سوش ووهان چین بیماری پس‌از پنج‌ تا هفت روز علامت‌دار می‌شد اما در سوش فعلی از ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد بیماری علائم دار می‌شود که سرعت انتشار آمار مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد‌.

 

منبع: فارس

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.