عیسی منصوری در حاشیه مراسم انعقاد تفاهمنامه سهجانبه مرکز ملی توسعه و توانافزایی شیلات ایران که در استانداری خوزستان انجام شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت اعضای تسهیلات به مشاغل آسیبدیده از کرونا، اظهار کرد: در این زمینه، بیشتر مشاغل بخش خدمات به دلیل شیوع کرونا آسیب دیدند که بخش زیادی از این مشاغل واحدهای توزیعی بودند اما زنجیره ۱۴ رسته فعالیت را در گام اول احصاء کردیم و این ۱۴ رسته بیشترین آسیب را از کرونا دیدهاند.
وی افزود: ذیل این ۱۴ رسته، حدود ۸۵۸ زیررسته وجود دارد و اشخاص بیمهشده و بیمهنشده این رستهها شناسایی شدند؛ برای این افراد پیامک ارسال کردیم که اگر تمایل دارند برای دریافت تسهیلات ثبتنام کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تاکنون متقاضیان برای دریافت حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان به بانکها معرفی شدهاند. علاوه بر آن در مرحله دوم برای حوزه فرهنگ و هنر یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، برای ورزش حدود ۸۰۰ میلیارد تومان و برای میراث فرهنگی و گردشگری حدود ۲ هزار میلیارد تومان جداگانه اختصاص پیدا کرده است.
منصوری افزود: مرحله دوم اعطای تسهیلات کرونایی اکنون در فرآیند اجرا است. برای مرحله اول نیز ثبتنام قطع شده است و بانکها همچنان در حال پرداخت تسهیلات هستند.
وی در خصوص اینکه آیا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامهای برای کاهش بیکاری در استان خوزستان دارد و آیا این مساله آسیبشناسی شده است؟ گفت: با استفاده از صاحبنظران و نخبگان بخش خصوصی، وزارت کار مطالعهای در این حوزه انجام داده است. دقیقا برای ما به تفکیک شهرستان مشخص شده است؛ بخش قابل توجهی از بیکاری استان ناظر بر بیکاری کمسوادان است تا فارغالتحصیلان دانشگاهی.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه با برشمردن دلایل بیکاری در استان خوزستان، تصریح کرد: بخشی از بیکاری، ناشی از مهاجرت از استانهای دیگر است و بخشی دیگری نیز به دلیل حوادث و مسائل طبیعی بوده است اما استان خوزستان نیازمند مداخله سیاستی مستقل و متفاوتی است. ما این مساله را در دستور کار داریم و در حال دنبال کردن آن هستیم. برنامه حمایت از صنعت شیلات نیز یکی از این برنامهها است. انشاءالله منابع و اصلاحات در قواعد اجرایی کشور این اجازه را بدهد تا سرعت کار ما بیشتر شود.
منبع: ایسنا