سیدحکمتالله موسوی با اشاره به تشکیل جلسه شورای حریم کشور که در محل سالن آمفی تئاتر وزارتخانه میراث فرهنگی و با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث کشور، مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ، احیای میراث معنوی و طبیعی و اعضای شورا برگزار شد، اظهار کرد: هفت اثر تاریخی از استان خوزستان برای تعیین عرصه و حریم در این نشست معرفی شدند که از میان این آثار، عرصه و حریم تل رضوان رامشیر، تپه قلعهتل، محوطه مهروبان هندیجان و نهر شاهی و تپه چغا گتوند پس از نقد و بررسی مصوب شدند.
او با بیان این که در این نشست بافت تاریخی روستای بنهوار لالی نیز واجد ارزش شناخته و در فهرست آثار واجد ارزش ثبت شد، افزود: همچنین عرصه دستوا در شهرستان شوشتر نیز پس از بررسی میدانی و اعلام نظر پژوهشکده باستانشناسی دوباره در جلسه شورای حریم مطرح خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ادامه داد: این آثار براساس گزارش ارایه شده و گمانهزنی به نظر اعضای شورای حریم رسانده شد و مورد موافقت قرار گرفت و حریم این آثار ملی پس از تایید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ارگانهای دیگر ابلاغ میشود.
وی یادآور شد: در آثار تاریخی حریم محدودهای است که متولی اثر تاریخی بر اساس ضوابط قانونی برای حفظ اثر تاریخی تعیین میکند.
موسوی گفت: حریم آثار تاریخی باعث حفظ موجودیت و یکپارچگی اثر و برای جلوگیری از فروریختن و آسیب دیدن کل اثر تعیین میشود.
او اضافه کرد: در رابطه با آثار غیرمنقول که شامل بناها و محوطههای تاریخی هستند، این آثار علاوه بر ثبت برای حفاظت، تعیین حریم هم میشوند که تحت عنوان نقشه عرصه و حریم تهیه و سپس به ثبت میرسند.
استان خوزستان آثار باستانی متعددی را در خود جای داده است و سه اثر ثبت جهانی در شوش، هفتتپه و شوشتر در این استان قرار دارند.
منبع: ایسنا
https://betabnews.ir/?p=19436