محمد سبزهزاری با اشاره به افزایش ۰.۵ تا یک درجه دمای خوزستان در خردادماه نسبت به میانگین بلندمدت، اظهار کرد: سال گذشته در خردادماه چندین روز دمای ۵۰ درجه در خوزستان ثبت شد اما امسال با وجود افزایش دما نسبت به مقادیر درازمدت در خردادماه، تاکنون دمای بالای ۴۹ درجه در خوزستان به شدت کاهش یافته است.
وی در خصوص عدم وقوع دماهای بالا به ویژه دماهای بالای ۵۰ درجه در خردادماه امسال، افزود: در نیمه دوم خردادماه، حرکت تاوه قطبی به سمت عرضهای جغرافیای پایین باعث نفوذ هوای خنک به سمت مناطق جنوبی مانند استان خوزستان شد و این شرایط جوی موجب کاهش دماهای ماکزیمم در استان شد. این روند به علت حرکت تاوه قطبی به سمت عرضهای جغرافیای پایین و عقب راندن پر ارتفاع جنب حاره به سمت استوا است که این شرایط را میتوان به عنوان یک اغتشاش جوی در این دوره زمانی در نظر گرفت که اثرات آن تا نیمه اول تیرماه ادامه داشت.
مدیرکل هواشناسی خوزستان ادامه داد: اما با پایان این اغتشاش جوی و نفوذ دوباره و استیلای پر ارتفاع جنب حاره بر مناطق جنوبی کشور از روز جمعه (۱۳ تیرماه)، پیشبینی میشود دمای بسیاری از شهرهای خوزستان به ۵۰ درجه و بالاتر هم برسد و هفته گرمی پیشرو خواهیم داشت.
سبزهزاری گفت: در حالی که در حالت عادی، وقوع دماهای بالای ۵۰ درجه در خوزستان از دهه آخر خردادماه آغاز میشد اما این اغتشاش جوی باعث شد تا نسبت به سال گذشته هوای خنکتری را تجربه کنیم.
وی بیان کرد: وقوع این اغتشاش جوی، پیشبینی را تغییر داد و تقریبا دما در نیمه اول تیرماه نسبت به درازمدت در برخی شهرها کاهش و در تعدادی از شهرها افزایش یافت.
مدیرکل هواشناسی خوزستان تصریح کرد: طبق پیشبینیها، دما در شهریورماه بالاتر از نرمال خواهد بود اما زمانی که اغتشاشات جوی رخ میدهد مانند ایجاد تلاطم در آب یک برکه است که انتظار تاثیر امواج ناپایدار پیدرپی در زمانهای مختلف را بالا خواهد برد، در نتیجه احتمال تغییر در پیشبینیهای صادر شده برای ماههای آینده را خواهیم داشت.
وی افزود: زمانی که چنین اغتشاش شدیدی در تابستان رخ میدهد، ممکن است موج بعدی آن در پاییز یا زمستان هم رخ دهد. در پاییز ممکن است اتفاقاتی در جو رخ دهد که خارج از قاعده پیشبینی هواشناسی باشند.
منبع: ایسنا
https://betabnews.ir/?p=17492