استاندار خوزستان در آیین گشایش این کنگره اظهار داشت: خوزستان در رشته تصویربرداری از دیرباز به واسطه حضور اساتید برجسته پیشرو بوده و در کشور نقش مهمی در توسعه دانش داشته است.
غلامرضا شریعتی افزود: در زمینههای مختلف پزشکی باید دراستان تلاش کنیم تا عقب ماندگیها جبران شود.
وی ادامه داد: برگزاری همایشها در این زمینه به شناسایی و حمایت توانمندیهای پزشکی کمک میکند تا اعتماد مردم بیشتر جلب شود.
شریعتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید در زمینه اقبال بیماران خوزستان به استانهای دیگر برای درمان علتیابی و مطالعه صورت گیرد.
استاندار خوزستان بیان کرد: باید شرایط برای رغبت بیشتر بیماران در استان فراهم شود تا به توسعه علم پزشکی در استان کمک شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز گفت: رشته تصویربرداری در خصوص کارهای تشخیصی و اخیرا درمانی پیشرفتهای زیادی داشته است و در سال های اخیر امکانات خوبی فراهم شده است.
دکتر فرهاد ابول نژادیان با اشاره به آمار موجود گفت: درصد بالایی از بیماران در مراجعه به مراکز درمانی تهران، خوزستانی بودند که نیاز به واکاوی دارد.
وی ادامه داد: در خوزستان به ویژه اهواز با کمبود تختهای بیمارستانی مواجه هستیم در حال حاضر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز پنج هزار و ۶۰۰ تخت فعال است اما کمبود وجود دارد.
اخذ مجوز راه اندازی ۲ بیمارستان خصوصی
ابول نژادیان بیان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته در یک ماه گذشته مجوز راه انداری ۲ بیمارستان خصوصی ۵۰۰ تختخوابی گرفته شده است که باید سرمایه گذاران را به سمت سرمایه گذاری در حوزه بهداشت و درمان هدایت کنیم و تختها را گسترش دهیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در راه اندازی رشتههای فوق تخصصی و فلوشیپی نیز باید بیشتر تلاش شود.
نیاز به بیمارستان یک هزار تختخوابی در اهواز
وی در ادامه به راه اندازی بیمارستان یک هزار تختخوابی در اهواز اشاره کرد و افزود: مجوز راه تاسیس این بیمارستان وجود دارد اما با مشکل فاینانس مواجه هستیم.
ابول نژادیان ابراز امیدواری کرد: نیاز است سرمایه گذار برای این بیمارستان سرمایه گذاری کند و یا اعتبار لازم از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای اجرا تخصیص یابد البته برای طرح مطالعاتی اختصاص داده شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: ظرفیت خوبی در بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز برای راهاندازی بخش زنان وجود دارد.
کاهش پرداختی از جیب مردم با طرح تحول سلامت
یکی از نمایندگان مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی نیز دراین برنامه با اشاره به طرح تحول سلامت در دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: این طرح از سال ۹۲ آغاز شد و در سال های اخیر اعتبارات حوزه سلامت در کشور ۳.۲ برابر نسبت به زمان مشابه در سال های قبل از آن افزایش یافته است یعنی ۳۰ تا ۴۰۰ درصد رشد کرده است.
همایون یوسفی افزود: دولت موفق شد پرداختی از جیب مردم را از ۶۰ به ۳۵ تا ۴۰ درصد کاهش دهد.
وی ادامه داد: اما سرعت اجرای این طرح متناسب با ظرفیتها و زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی ما نبود چون این طرح بدون زیرساختهای لازم با سرعت و شتاب زیاد اجرا شد که در ابتدای طرح رضایتمندی خوبی را ایجاد کرد اما به دلیل فراهم نشدن زیرساختهای مناسب ، نارضایتی به وجود آمد.
یوسفی بیان کرد: زیرساختهای لازم از جمله نظام ارجاع، پرونده الکترونیک و پزشک خانواده برای اجرای این طرح شروع نشده بود که در نتیجه به واسطه نبود این زیرساختها نظارت خوبی در سطح کشور انجام نشد.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی به شدت بر روی تهیه زیرساختهای این طرح در حال برنامهریزی است و امید است با ایجاد زیرساختها نظارت بیشتری شود.
وی به بودجه حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: سال گذشته از اعتبارات عمومی و بودجه عمومی دولت در سال ۹۸، ۴۲۰ هزار میلیارد ریال برای حوزه سلامت پیشبینی شد که برای سال آینده ۴۶۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شد.
تلاش دولت و مجلس برای جبران کسری بودجه ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی حوزه سلامت
یوسفی اضافه کرد: چالش مهم حوزه سلامت در کشور ما کسری بودجه ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی درحوزه سلامت کشور است که به علت نداشتن نظارت کافی در سالهای اخیر این کسری بودجه روی هم انباشته شده و مجلس و دولت در تلاش برای تامین این کسری هستند.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۱ پروژه بزرگ بیمارستانی در اهواز افتتاح شده و یا در حال پیگیری است؛ بیمارستان ابوذر اهواز، سوانح و سوختگی، میلاد و بقایی ۲ از آن جمله است.
وی افزود: برای بیمارستان یک هزار تختخوابی اهواز امسال اعتباری حدود ۱۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات بودجه ۹۸ اختصاص داده شد.
یوسفی اظهار داشت: با همکاری بنیاد برکت و شرکت آلمانی قراداد برای ساخت بیمارستان سرطان خوزستان منعقد شده که ظرف سه سال در محل قدیمی بیمارستان ساخته شود.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با فولاد خوزستان نیز تفاهمنامهای برای ساخت بیمارستان تنفسی بسته شده که در حال پیگیری است.
وی افزود: بیمارستان بهبهان با ۲۲۰ تختخواب آماده افتتاح است و به زودی با حضور وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح میشود.
یوسفی ادامه داد: بیمارستان شهرستان الوار گرمسیری اندیمشک آماده افتتاح است و بیمارستان باغملک بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در دزفول سه پروژه و در آبادان ۲ پروژه بیمارستانی در حال پیگیری است.
دبیر علمی کنگره نیز گفت: اگر کلید رشد و اارتقای شاخصهای حوزه درمان و بهداشت، توسعه بخش خصوصی است.
به گفته احمد سلطانی شیرازی یازدهمین کنگره تصوبرداری بیماریهای زنان در روزهای دوم تا چهارم بهمن ماه با همکاری گروه رادویولوژی و زنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، انجمن رادیولوژی خوزستان و ایران و دانشگاههای علوم پزشکی کشور درسرسرای شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز در حال برگزاری است.
وی افزود: نقش تصویربرداری و مراقبتهای زنان در بارداری، ارزیابی سلامت جنین، تشخیص، درمان و پیشگیری به منظور بررسی صحیح آنومالیهای (ناهنجاری ها) جنین برای تشخیص بیماریها از جمله با منشا ژنتیکی و کروموزومی از جمله محورهای اصلی این کنگره است.
سلطانی شیرازی ادامه داد: تشخیص ناهنجاری های جنینی با MRI برای تشخیص نهایی، بررسی بیماریهایی از جمله آندومتریوز که در زنان باعث درگیری سیستم مثانه، ادرار و قسمت های عمده لگن میشود، تومورهای تخمدان، اختلال کنترل ادرار، رادیولوژی مداخلهای که رادیولوژیستها علاوه برتشخیص درحیطه درمان نیز ورود میکنند و درمان فیبروم های رحمی را از جمله محورهای مورد بررسی دراین رویداد برشمرد..در این کنگره حدود ۳۰ سخنرانی و تعدادی پنل و کارگاه اجرا می شود.
منبع: ایرنا
https://betabnews.ir/?p=13213