مدیرکل برنامهریزی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه از هر ۱۰۰۰ ازدواج در خوزستان، ۳۹ مورد زیر ۱۰ سال است، گفت: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، خوزستان رتبه دوم را در ازدواج دختران کمتر از ۱۰ سال دارد یعنی تعداد ازدواج دختران کمتر از ۱۰ سال در خوزستان نسبت به دیگر استانها بالا است.
بهناز موحدی در جلسه شورای برنامهریزی خوزستان اظهار کرد: نوع آسیب در هر جامعه متفاوت است؛ در سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده مقرر شده که هر استان رتبه شاخصهای مختلف خود از جمله در زمینه بازماندگی از تحصیل را مشخص کنند.
وی افزود: این سند برای نخستین بار در سال ۹۶ مطرح و سپس شیوهنامه آن طرح شد و در نهایت موافقتنامه آن در بهمن ماه ۹۶ امضا و اعتبارات مربوط به آن به استانها ابلاغ شد.
مدیرکل برنامهریزی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه هر سند پنج بار ویرایش و خلاءهای آن رفع شده است، گفت: ۱۸ سند در کشور مورد تصویب قرار گرفته است و امروز نیز هجدهمین سند در خوزستان رونمایی شد.
موحدی با اشاره به اهداف عملیاتی سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده، تصریح کرد: در این سند وضع موجود زنان و خانواده در استان شناسایی شده و اولویت مشکلات و علل و تبعات مشکلات مشخص شده است.
مدیرکل برنامهریزی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده بیان کرد: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، خوزستان رتبه دوم را در ازدواج دختران کمتر از ۱۰ سال دارد یعنی تعداد ازدواج دختران کمتر از ۱۰ سال در خوزستان نسبت به دیگر استانها بالا است. از هر ۱۰۰۰ ازدواج در خوزستان، ۳۹ مورد زیر ۱۰ سال است البته برخی از ازدواجها هم ثبت نمیشوند.
وی افزود: همچنین خوزستان در زمینه دانشآموزان بازمانده از تحصیل رتبه چهارم را در شکاف جنسیتی دارد.
موحدی با اشاره به شاخصهای شهرستانهای خوزستان در حوزه مسائل زنان و خانواده، تصریح کرد: در خوزستان شهرستان ماهشهر از نظر میزان خشونت علیه زنان و کودکان رتبه نخست را دارد و پس از آن به ترتیب شهرستانهای هندیجان، رامهرمز، آبادان و خرمشهر قرار دارند.
مدیرکل برنامهریزی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: همچنین شهرستان حمیدیه فاصله زیادی با شهرستانهای دیگر در جمعیت دختران باسواد بالای ۶ سال دارد. موحدی عنوان کرد: بر اساس سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده، برنامهها در هر استان به تفکیک مشخص شده است.
برای مثال خوزستان ظرفیت بومگردی خوبی دارد که برای اشتغالزایی زنان روستایی میتوانیم در این زمینه برنامهریزیهای مناسبی داشته باشیم. در شرایط حداقلی بودجه اگر این سند اجرا شود، بسیاری از برنامهها جزو شرح وظایف ذاتی دستگاهها است.
وی افزود: تلاش میکنیم در لایحه بودجه سال ۹۹ اعتباری برای اجرایی شدن سند پیشبینی و به استانها تزریق شود.
خشونتهای خانگی، از مهمترین علل خودکشی زنان
موحدی در جمع خبرنگاران نیز در خصوص آمار خشونت علیه زنان اظهار کرد: در این راستا در زمان دولت آقای خاتمی تحقیقی انجام شد که مقرر شده این پیمایش مجددا آپدیت شود تا روندها بررسی شوند. وی افزود: آمار خودکشی استانها نشان میدهد اینکه زنی دست به خودکشی میزند به دلیل خشونت است زیرا یکی از مهمترین علل خودکشی زنان، خشونتهای خانگی بوده است.
موحدی با اشاره برخی وضعیت زنان خوزستانی هم گفت: در خوزستان در مقابل هر یک پسر بازمانده از تحصیل در مقطع راهنمایی چهار دختر بازمانده از تحصیل قرار دارند. همچنین خوزستان دومین استان در بحث کمترین انتصابات زنان مدیر است.
وی ادامه داد: بر اساس سرشماری سال ۹۵ یکی از موضوعات در اولویت زنان خوزستانی بیکاری بوده است، یعنی پایین بودن مشارکت اقتصادی زنان. همچنیین بیسوادی و بازماندگی تحصیل و ازدواجهای در سن پایین نیز در خوزستان از دیگر اولویتهای رسیدگی در این استان هستند.
مدیرکل برنامهریزی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در خوزستان ازدواجها کاهش یافته است و خوزستان در رتبه هفتم در این زمینه قرار دارد. زمانی که ازدواج کاهش مییابد تجرد قطعی افزایش مییابد.
همچنین روند افزایش طلاق در روستاها قابل توجه است.