×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 28 March , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 9 خبر
بخش اول فاز ۲ پالایشگاه آبادان به بهره برداری رسید

با افتتاح این طرح ظرفیت تولید پالایشگاه آبادان با افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای به روزانه ۶۳۰ هزار بشکه خواهد رسید. بر این اساس میزان تولید بنزین در این پالایشگاه از ۱۰ میلیون لیتر به ۱۴ و تولید گازوئیل از ۱۶ به ۲۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.

اجرای این طرح در شرایط سخت تحریمی و با تکیه بر توان داخلی در آذرماه به اتمام رسیده و این بخش از آذرماه در مدار تولید قرار گرفته و پس از طی مراحل آزمایشی امروز رسما افتتاح می‌شود.

طراحی، ساخت و نصب بزرگترین واحد تقطیر در اتمسفر به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز و واحد تقطیر در خلاء به ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز در منطقه غرب آسیا، طراحی‌، ساخت و نصب بزرگترین هیدورکراکر (شکست کاتالیستی هیدروژنی) در منطقه غرب آسیا با ظرفیت بیش از ۴۲ هزار بشکه در روز، طراحی، ساخت، حمل و نصب یکپارچه بزرگترین کوره هیدروژن در منطقه غرب آسیا به وزن ۱۵۰۰ تن، طراحی، ساخت و نصب بلندترین مشعل‌های پالایشگاهی کشور به ارتفاع ۱۲۰ و ۱۲۵ متر و طراحی، ساخت و نصب بزرگترین واحد تصفیه هیدروژنی نفتا به ظرفیت ۶۵ هزار بشکه در روز از جمله ویژگی‌های این طرح هستند.

همچنین ۳۴ میلیون ساعت کار بدون حادثه (ناتوان کننده) در ابرپروژه‌های پالایشی در کشور، پیشرفت ۳۲ درصدی در بخش اجرایی در ابرپروژه‌های پالایشی در سال پایانی پروژه و در دولت سیزدهم و اشتغال‌آفرینی مستقیم برای ۷ هزار و ۳۰۰ نفر و مجموعا به میزان ۶۰ میلیون نفر ساعت در سایت و ۱۵ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم برای سازندگان تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور رکوردهایی هستند که در جریان اجرای این پروژه ثبت شده‌اند.

واحدهای تصفیه تعریف شده‌ در فاز دوم پالایشگاه منجر به ارتقای کیفیت محصولات تولیدی این پالایشگاه به یورو ۵ خواهند شد که با بهره‌برداری از آنها این پالایشگاه جوان‌تر و توان تولید آن نیز افزایش خواهد یافت. همچنین فعالیت این فاز باعث کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، کاهش درصد تولید مازوت، افزایش تولید ۵۳ درصدی گاز مایع، ۲۳ درصدی گازوئیل و ۶ درصدی بنزین خواهد شد.
از دیگر ثمرات بهره‌برداری از این واحد، تکمیل زنجیره ارزش، کاهش آسیب‌پذیری کشور در برابر تحریم‌ها از طریق تبدیل نفت خام و میعانات گازی به فرآورده‌های نفتی و با توجه به روند مصارف داخلی فرآورده‌های نفتی،‌ توسعه ظرفیت پالایشی کشور و نیز ارتقای کیفیت فرآورده‌های نفتی خواهد بود.

در بخش مهندسی، بیش از ۹۵ درصد مهندسی پروژه توسط ظرفیت‌های داخلی کشور اجرا شده و در بخش کالا نیز بیش از ۷۰ درصد کالا و تجهیزات مورد استفاده در پروژه اعم از رآکتورها، پمپ‌ها و کمپرسورها و سایر اقلام، توسط سازندگان و تامین‌کنندگان داخلی تهیه شده و در صورت ایجاد تسهیلات مناسب، این رقم به بیش از ۸۵ درصد خواهد رسید. حدود ۱۵ درصد از تجهیزات باقیمانده نیز غالباً شامل تجهیزات های‌تک و ابزار دقیق است که تولید آنها چندان صرفه اقتصادی ندارد.

در نهایت، در این پروژه بیش از ۱۰۲ شرکت داخلی مشارکت داشته و تجهیزات لازم را تولید کرده‌اند. بیش از ۹۰ تن شامل بیش از ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار قلم کالا در این پروژه استفاده شده است.

پالایشگاه نفت آبادان با ۱۱۰ سال قدمت یکی از بزرگترین پالایشگاه‌های ایران است که فرآورده‌هایی همچون گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز، سوخت جت، نفت کوره، انواع روغن موتور پایه، انواع قیر، انواع حلال‌های نفتی، گوگرد و نفتای (خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام) تولید می‌کند. این پالایشگاه به عنوان قدیمی‌ترین مجتمع پالایشگاهی کشور ۲۵ درصد سوخت ایران را تامین می‌کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.