×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 4 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بررسی طرح دفع آب‌های سطحی شهر اهواز در دستورکار شورای برنامه ریزی خوزستان

امید حاجتی اظهارداشت: برای اجرای طرح هدایت آب‌های سطحی در کلانشهر اهواز اقداماتی از سوری شهرداری صورت گرفته و برنامه‌های دیگری نیز در دست اجرا است.

وی با تاکید بر اینکه بررسی اقدامات و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در این رابطه در دستور کار شورای برنامه ریزی و توسعه استان قرار دارد، افزود: در برخی اذهان این تصور وجود دارد که دفع بهداشتی فاضلاب با دفع آب‌های سطحی ادغام می‌شود؛ در صورتی که هرکدام از این موارد دارای موضوعات جداگانه‌ای هستند.

دبیر شورای برنامه ریزی خوزستان با تاکید بر اینکه ممکن است اجرای طرح بهداشتی جمع آوری و دفع فاضلاب به‌صورت مقطعی به‌دفع آب‌های سطحی کمک کند، اضافه‌کرد: در این بین نیز باید توجه داشت که با وجود اجرای کامل طرح فاضلاب در بعضی از شهرهای استان، اما در بارش‌های فصلی همواره معابر دچار آبگرفتگی می‌شوند.

حاجتی یادآورشد: دفع بهداشتی فاضلاب و طرح دفع آب‌های سطحی موضوعاتی جداگانه هستند که در حوزه مسئولیت دستگاه‌های اجرایی و خدماتی متفاوتی قرار دارند.

وی با بیان اینکه برای شفاف‌سازی این تفاوت، شهرداری اهواز طرح جمع آوری و دفع آب‌های سطحی این کلانشهر را به شورای برنامه‌ریزی ارائه خواهد کرد، گفت: بعد از بررسی‌های لازم، از ظرفیت این شورا به منظور شناسایی راه حل مناسب برای اجرایی شدن برنامه های شهرداری اهواز در راستای هرچه بهتر این طرح استفاده خواهد شد.

طرح پژوهشی هدایت سیلاب‌ها به سمت کانون ریزگردها در دست تهیه است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان همچنین به ارائه طرح پژوهشی راهکارهای هدایت سیلاب‌های ناشی از طغیان رودخانه‌ها به سمت کانون ریزگردها در استان اشاره‌کرد و گفت: این طرح هم‌اکنون در دانشگاه شهیدچمران اهواز در حال آماده سازی است و تکمیل آن به همکاری برخی دستگاه‌های اجرایی استان نیاز دارد.

حاجتی خاطرنشان کرد: این دانشگاه از شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خواسته تا امکان پذیر بودن تبدیل تهدیدهای فصلی مانند سیلاب‌ها به فرصت با همکاری دستگاه‌های مربوطه را مورد بررسی قرار دهد.

وی ادامه داد: در این راستا باید وضعیت کانال‌های انتقال آب مربوط به سازمان آب و برق استان و همچنین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به تفکیک ارزیابی شوند و اطلاعات آنها در اختیار کمیته تهیه پژوهشی دانشگاه قرار گیرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان یادآورشد: این اطلاعات به کاربردی شدن این پژوهش برای انتقال سیلاب‌های ناشی از طغیان رودخانه ها برای هدایت به سمت کانون ریزگردها کمک می‌کند.

از ابتدای بهار ۹۸ و درپی بارندگی‌های کم‌سابقه در حوضه‌های آبریز جنوب غرب، طغیان رودخانه‌های استان موجب آب گرفتگی در پهنه وسیعی از روستاها، شهرها و زمین‌های کشاورزی شد که به منظور پیشگیری از تکرار چنین وقایعی، دانشگاه شهید چمران به‌عنوان دانشگاه معین در انجام پژوهش‌های مرتبط با سیلاب تعیین شد.

 

منبع: ایرنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.