×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 4 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بیماران دیالیزی و مبتلا به اچ آی وی هدف غربالگری بیماری سل هستند

دکتر سیدمحمد علوی بیان کرد:سیاست کنونی برنامه کشوری کنترل سل ،غربالگری سیستماتیک و تجویز درمان پیشگیرانه سل نهفته برای افراد در تماس نزدیک با بیماران مبتلا به سل ریوی یا سل حنجره ، کسانی که قراراست داروهای آنتاگونیست TNF مصرف کنند، افراد کاندید دریافت پیوند عضو یا پیوند مغز استخوان و مبتلایان به سیلیکوزیس است.

سیلیکوزیس یک بیماری شغلی ریوی است که بر اثر استنشاق ذرات کریستال سیلیس ایجاد می شود.

ابتلا به سل در خوزستان در هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳.۶۶ مورد است

وی افزود: در خوزستان ۱۳.۶۶ نفر و در کشور ۹.۶ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر مبتلا به سل هستند.

علوی با اشاره به اینکه امروزه یکی از بزرگترین مسائل بهداشتی جهان، بیماری سل است ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که از هر سه نفر جمعیت جهان، یک نفر به باسیل سل آلوده بوده و درهر ثانیه یک نفر به تعداد آنان افزوده می‌شود.

رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: طبق برآوردهای موجود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت جهان به باسیل سل مقاوم به چند دارو (MDR-TB) آلوده هستند.

کشورهای در حال توسعه درگیر بیماری سل

وی اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد موارد بیماری و مرگ ناشی از سل در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد، کشورهایی که ۷۵ درصد موارد بیماری در آنها به فعال ترین گروه سنی به لحاظ اقتصادی ( ۱۵ تا ۵۴ سالگی) تعلق دارد.

علوی اضافه کرد: میزان بروز سل در سال ۲۰۱۸ در جهان ۸۵ مورد در یک صدهزار نفر جمعیت و در کشور ۱۰.۶۱ مورد در یک صد هزار نفر تخمین زده شده است و میزان گزارش دهی در دانشگاه جندی شاپور۱۴.۶۹ مورد در یک صد هزار بوده است.

رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: اهمیت و اولویت سل و برنامه های کنترلی آن در حدی است که در سال ۱۹۹۳ این بیماری از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان اورژانس جهانی مطرح و اعلام شد و براساس اعلام نظر سازمان جهانی بهداشت به ترتیب کاهش ۹۰ و ۹۵ درصدی بروز و مرگ ومیر ناشی از سل تا سال ۲۰۳۵ (نسبت به سال ۲۰۱۵) برای کشورهای جهان هدف گذاری شد.

وی بیان کرد: از آنجایی که لازمه دستیابی به چنین هدفی،کشف هر چه بیشتر موارد موجود سل مسری و درمان موفقیت آمیز حداقل ۹۰ درصد آنها است لازم است فعالیت‌هایی که به افزایش کشف به موقع و درمان موثر بیماران در هر کشور می‌انجامد در استراتژی‌های برنامه کنترل سل کشورها گنجانده شود.

علوی افزود: یکی از راهکارهای مهم مورد تاکید سازمان جهانی بهداشت، تشخیص و درمان سل نهفته است؛ این نوع عفونت که تخمین زده می‌شود حدود یک چهارم جمعیت جهان به آن مبتلا هستند ، حالتی است که پاسخ سیستم ایمنی به باسیل سل قابل اثبات است ولی هیچ شواهدی حاکی از بیماری فعال سل در فرد وجود ندارد.

خطر تبدیل سل نهفته به فعال پنج تا ۱۰ درصد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: خطر تبدیل این حالت به بیماری فعال، در صورتی که نقص ایمنی وجود نداشته باشد، درتمام دوره زندگی پنج تا ۱۰ درصد وبیشتر مربوط به پنج سال اول دوره آلودگی ( ابتلا به عفونت سل ) است که با استفاده از درمان پیشگیرانه (پروفیلاکسی دارویی) می‌توان این خطر را ۶۰ تا ۹۰ درصد کاهش داد.

وی گفت: برای دستیابی به اهداف تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۰۳۵ ( یعنی کاهش ۹۰ درصدی در بروز بیماری و ۹۵ درصدی در مرگ و میر ناشی از آن در مقایسه با سال ۲۰۱۵ ) ، تشخیص سل نهفته و درمان پیشگیرانه آن، اقدامی کاملا ضروری است.

علوی بیان کرد: از آنجا که درمان پیشگیرانه خود می تواند گاهی سبب رخداد عوارض خطیر، بروز مقاومت دارویی و تحمیل هزینه های گزاف شود ، تجویز آن به صورت روتین برای همه افراد مبتلا به عفونت سل منطقی نبوده و صرفا باید در شرایط ویژه و گروه های جمعیتی خاص مورد استفاده قرار گیرد تا منافع آن از حیث هزینه و خطرات احتمالی به نحو معقولانه ای بیشتر شود.

۲۳ مهر مصادف است با روز جهانی سل.

 

منبع: ایرنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.